За партньорството

Orange center и УНИЦЕФ България стартират дългосрочно партньорство - Всяко дете има право на образование“

Оrange center се присъединява към партньорите на УНИЦЕФ, които подкрепят работата на организацията повече деца в България да имат достъп до образование. Образованието е фундаментална основа, която позволява на децата да развият своя потенциал, да увеличат възможностите си за успех в живота и да изградят активно гражданско и икономически силно обществото.

"Ние от Orange center вярваме, че всички деца имат право да растат като пълноценни и уверени личности и именно образованието е ключът към една по-успешна България. Не можем да си позволим да бъдем безучастни към факта, че всяка година хиляди български деца напускат преждевременно класните стаи, затваряйки след себе си вратата на възможностите. УНИЦЕФ има решение и ние избрахме да бъдем част от него. Надявам се да вдъхновим нашите клиенти и партньори да подкрепят съвместните ни усилия да върнем децата в училище.“, споделя госпожа Валя Диаманди, Изпълнителен директор на Orange center.

Първата съвместна кампания „Дари знание за децата в България“ цели да набере средства, които да  подкрепят програмите на УНИЦЕФ за адресиране причините за отпадане и незаписване на българските деца за училище. Програмите ще включват различни компоненти, като основен фокус е работата с най-уязвимите общности в областите, в които УНИЦЕФ работи – Шумен, Сливен и Монтана. Програмите са насочени към развиване на ранното учене, включване на децата във форми на предучилищно възпитание и образование, подкрепа за задържане в училище на момчетата и момичетата.

Партньорството се базира на ангажираността на служителите и ще предостави възможност на клиентите да даряват средства за УНИЦЕФ като добавят дарение към своята сметка в магазините на веригата и онлайн на www.orangecenter.bg.

За Orange center:

ORANGE CENTER e първата по рода си верига от магазини, която предлага на едно място книги, музикални и видео продукти, канцеларски материали и продукти за офиса, копирни и предпечатни услуги. Стартирала през 2004 г. днес тя разполага с 8 обекта в двата най-значими града в страната – София и Варна.

Голямата търговска площ на магазините, съчетана с микса и концепцията „Books, Music, Stationery” превръщат веригата в уникално за България търговско начинание, интегриращо модерния дух и култура на обществото.

С приблизително 150 служители и повече от 500 бизнес партньори, Orange center ще осъществи множество дейности за промотиране на общата  кауза и фондонабиране.

За повече информация за веригата и партньорството посетете www.orangecenter.bg или нашата Фейсбук страница.

За УНИЦЕФ:

УНИЦЕФ работи в повече от 190 страни и територии, за да помогне в оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ за подобряване на детското здравеопазване и пълноценното хранене, добро водоснабдяване и канализация, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и защитата на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства. За повече информация за УНИЦЕФ посетете: www.unicef.bg или нашата страница във Фейсбук.

Поканете повече дарители!

Споделете с Вашите приятели: